Kirja-arvostelu Uskonnontutkijassa

Kesäkuussa 2017 (1/2017) ilmestyneessä Uskonnontutkijassa on kirja-arvosteluni Joonas Mariston ja Andrei Sergejeffin toimittamasta Aikamme monta islamia -teoksesta, jota suosittelen mielelläni luettavaksi. Teos nostaa esiin monia huonosti tunnettuja muslimiyhteisöjä ympäri maailmaa, ja valottaa lisäksi muun muassa Afganistanin Taliban-liikkeen taustoja. Mariston ja Sergejeffin toimittama teos onnistuu hyvin tavoitteessaan, eli varsin yksipuolisen islam-kuvan monipuolistamisessa.

Mainokset

Kommentit pois päältä artikkelissa Kirja-arvostelu Uskonnontutkijassa

Kategoria(t): Omat tekstit

Kotimaa24.fi-artikkeli

Tänään Kotimaa24.fi-sivustolla julkaistiin haastatteluuni pohjautuva artikkeli nimeltä ”Tutkija: Ranskassa burkineja pidetään sekularismi-idean vastaisina”. Kommentoin siinä Cannesissa ja muutamalla muulla paikkakunnalla tehtyä päätöstä kieltää burkinit uimapaikoilta, rannat mukaan lukien.

Artikkeli ei valitettavasti ole kaikille avoin, sillä sivusto on suunnattu Kotimaan tilaajille.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kotimaa24.fi-artikkeli

Kategoria(t): Haastattelut

Tulossa verkkokurssi ”Islam Euroopassa”

Helsingin Avoimessa yliopistossa alkaa toukokuun alkupuolella verkkokurssi ”Islam Euroopassa”, jonka opettajana toimin.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Helsinki Study of Religions. A Reader

Eilen julkaistiin Riku Hämäläisen, Heikki Pesosen ja Terhi Utriaisen toimittama teos Helsinki Study of Religions. A Reader. Siihen on koottu lähes kolmekymmentä artikkelia, joiden kirjoittajat ovat Helsingin yliopiston uskontotieteen oppiaineessa väitelleitä ja / tai työskennelleitä (työskenteleviä). Mukana on artikkelini nimeltä ”Laïcité and the Challenge of Diversity in 21st Century France”.

Arvion kirjasta löydät täältä.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirjat, Omat tekstit

Lectio praecursoria

Väitöstilaisuudessani huhtikuussa 2015 pitämäni lectio praecursoria on julkaistu uusimmassa Uskonnontutkijassa. Löydät sen täältä.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Omat tekstit

Tulossa: Luento Kylmäkoskella 22.9.2015

Pidän Kylmäkosken kirkossa luennon tiistaina 22.9.2015 otsikolla ”Islam ja sen herättämät kysymykset”. Lisätietoja kirkon luentosarjasta löydät täältä. Luennon pohjalta kirjoitetun lehtiartikkelin löydät puolestaan täältä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Tulossa: Luento Kylmäkoskella 22.9.2015

Kategoria(t): Tilaisuudet

Tulossa: Haastattelu Maailma kylässä -festivaaleilla 24.5.2015 klo 12.30

Yleisradion toimittaja Tom Kankkonen haastattelee sunnuntaina 24.5. Maailma kylässä -festivaaleilla nuorta suomalaista muslimia, Warda Ahmedia, sekä minua. Haastattelun aiheena on islam ja moninaiset identiteetit Euroopassa. Lisätietoa haastattelusta löydät Maailma kylässä -festivaalien verkkosivuilta. Tervetuloa!

Lisäys 10.6.2015: Voit käydä lukemassa haastattelua käsittelevän uutisen täältä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Tulossa: Haastattelu Maailma kylässä -festivaaleilla 24.5.2015 klo 12.30

Kategoria(t): Tilaisuudet