Blogikuulumisia

Lopetin noin kuukausi sitten Ajatuksia opettamisesta & oppimisesta -blogini pitämisen. Ehdin kirjoittaa siihen 60 postausta, ennen kuin alkoi tuntua siltä, että jotain uutta on kehitettävä. Tuo uusi tulee olemaan post doc -tutkimukseeni liittyvä blogi, mutta siitä enemmän sitten alkusyksystä.

Blogitekstien kirjoittaminen ei kuitenkaan ole täysin jäänyt. Tänään julkaistiin muslimien paastokuukausi ramadania käsittelevä bloggaukseni Katsomukset-portaalissa :)

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Omat tekstit

Musliminaiset & urheilu

Teologia.fi:n kevään teemanumero, Terve tosi ruumis!, on juuri julkaistu. Mukana asiaa uskonnosta ja jalkapallosta, joogasta, kisapapeista ja vaikka mistä! Mukana artikkelini ”Huivilla vai ilman? Musliminaiset urheilukilpailuissa”.

Urheilun ja uskonnon suhde on kiinnostanut minua vuosikausia, ja joskus ajattelin tehdä aiheesta tutkimustakin. Tätä ajatusta en ole vielä toteuttanut, mutta olen ilokseni voinut kirjoittaa muutaman lyhyemmän jutun aihepiiriin liittyen. Syksyisen juttuni tenniksen ja uskonnon risteymistä löydät täältä.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Omat tekstit

Uskontososiologia

Pitkä projekti on tulossa päätökseensä, kun Uskontososiologia-niminen perusteos julkaistaan aivan näin aikoina. Sain itselleni kirjoittajakappaleen tänään, ja ai että tuntui hyvältä.

Kimmo Ketolan, Tuomas Martikaisen ja Teemu Tairan toimittama, ja Eetoksen kustantama teos sisältää kaikkiaan 23 lukua, jotka valottavat uskontososiologian alaan kuuluvia teemoja. Oma kontribuutioni käsittelee uskontoa, nationalismia ja kansallista identiteettiä.

Oli hienoa olla mukana projektissa, joka toi yhteen näinkin suuren joukon suomalaisia tutkijoita, jotka tarkastelevat uskontoa sosiologisesta näkökulmasta.

Ja kirjalle luonnollisestikin vahva lukusuositus!

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirjat, Omat tekstit

Uusia tuulia

Viikko sitten avattiin Katsomukset.fi-niminen verkkoportaali, jonka koordinaattorina ja yhtenä päätoimittajana toimin. Portaali on vielä vahvasti kehitysvaiheessa, mutta esimerkiksi blogi on jo alkanut pyöriä ja uusia kirjoituksia on sovittu jonoksi asti.

Määräaikainen tutkijatohtorin työni Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa päättyy muutaman viikon kuluttua. Työssäni olen tehnyt valtavasti kaikkea mielenkiintoista, mutten juurikaan tutkinut. Tämä tilanne on muuttumassa ja pääsen taas alkusyksystä tutkimustyön pariin.

Kevät tulee kuitenkin kulumaan sovittuja artikkeleita kirjoittaen, ja olen myös sopinut jonkin verran opetusta ja hallintohommaa. Lisäksi jatkan tuntityöläisenä portaalin koordinoinnin parissa.

Intoa täynnä!

Jätä kommentti

Kategoria(t): Yleistä

Uskonnonvapaus ja naisten oikeudet –koulutus

Marraskuussa 2017 olin kouluttamassa ulkoministeriössä järjestetyssä, naisten oikeuksia ja uskonnonvapautta käsitelleessä koulutustilaisuudessa. Toin omassa alustuksessani esille syitä sille, miksi uskontojen ja uskonnottomuuden tuntemus on tänäkin päivänä tärkeää. Oman väitöstutkimukseni pohjalta pohdin muun muassa sitä, miten erilaiset käsitykset naisten oikeuksista ja uskonnonvapaudesta voivat johtaa naisten uskonnonharjoittamisen rajoittamiseen.

Lisätietoa koulutuksesta löydät Suomen Ekumeenisen Neuvoston sekä Kotimaa24:n Missioblogista.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Tilaisuudet

Tenniksen ja uskonnon risteymiä

Kommentaarini David Foster Wallacen artikkelista Roger Federer as Religious Experience on nyt julkaistu. Löydät sen Uskonnontutkijan uusimmasta numerosta.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Omat tekstit

Miten minusta tuli uskontotieteen tohtori?

Suomen Uskontotieteellisen Seuran verkkosivuilla on verkkoantologia, johon on koottu uskontotieteestä väitelleiden kertomuksia siitä, miten heistä tuli uskontotieteen tohtoreita. Nyt verkkoantologiasta löytyy myös minun kertomukseni.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Omat tekstit, Uncategorized, Yleistä